214. Çarşamba Semineri – Pandemi Sürecinde Uluslararası Çocuk Kaçırma ve Ciddi Risk Kavramı başlıklı sunum gerçekleştirildi (29.12.2021).

  • 30 Aralık 2021
  • 09:09
214. Çarşamba Semineri – Pandemi Sürecinde Uluslararası Çocuk Kaçırma ve Ciddi Risk Kavramı başlıklı sunum  gerçekleştirildi (29.12.2021).

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 214. Çarşamba Semineri etkinliği, Fakültemiz Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda görevli Arş. Gör. Hilal Büşra OSMANLI'nın  "Pandemi Sürecinde Uluslararası Çocuk Kaçırma ve Ciddi Risk Kavramı" başlıklı sunumunun ele alındığı bir program olarak gerçekleştirildi.

Arş. Gör. Hilal Büşra OSMANLI, sunumunda öncelikle uluslararası çocuk kaçırma ve ciddi risk kavramlarına ilişkin bilgi vererek küresel pandemi sürecinde uluslararası çocuk kaçırma uygulamalarını ele almıştır. Akabinde, Covid-19 sürecinde ortaya çıkan uyuşmazlıklar ve yargı kararlarından örneklerle konuya ilişkin açıklama ve değerlendirme yapılarak önerilerde bulunulmuştur.

Arş. Gör. Hilal Büşra OSMANLI'nın aydınlatıcı sunumunun ardından soru cevap bölümüne geçilmiş ve program sona ermiştir (29.12.2021).