Değerli Öğrencilerimiz, 2025 Yılı Ulusal Staj Programı Kapsamında Staj Yapacak Öğrencilerimizin aşağıda belirtilen hususlara dikkat ederek staj işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
- Ulusal Staj Programı ile ilgili işlemler 2025 Yılı Ulusal Staj Programı Uygulama Yönergesine göre yürütülecektir. (Herhangi bir değişiklik durumunda yeni yönerge ile ilgili hususlar tekrardan paylaşılacaktır.)
- Öğrencilerimiz OBS sisteminden ve Fakültemiz websitesinden ilan edilen duyuruları takip etmekle yükümlüdür. Bu sebeple duyurular vasıtasıyla ilan edilen hususlara uygun hareket edilmemesi durumunda doğacak problemlerden staj yapacak öğrencilerimiz sorumlu olacaktır.
- Staj SGK işe giriş ve işten ayrılış primlerinizin yapılabilmesi için aşağıda belirtilen belgeleri staj başlama tarihinden önce (en geç 7 iş günü) elden ya da taratıp pdf şeklinde OBS’de kayıtlı resmi elektronik posta adresinizden Fakültemiz itbf@aybu.edu.tr adresine elektronik posta olarak göndermeniz gerekmektedir.
a) Ulusal Staj Programı Uygulama Yönergesinde belirtilen EK-6 formu (Staj yapacağınız kurum imzaladıktan sonra),
b) “https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama” linkinden elde edebileceğiniz SGK Müstehaklık belgesi
- Mezun durumunda olan öğrenciler, mezuniyet işlemlerini tamamlayıp mezun olduktan sonra SGK prim ödeme işlemleri yapılmamaktadır.