AYBÜ’de Mezuniyet Coşkusu Tıp Fakültesi Öğrencileriyle Başladı

Esenboğa Külliyesi ve Tuz Gölü Yerleşkesinde gerçekleştirilecek mezuniyet törenlerinin ilki Tıp Fakültesi ile başladı. Pandemi koşullarına göre düzenlenen ve 293 genç hekimin mezun olduğu törene AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, Ankara Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İshak Şan, AYBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pınar Özışık, AYBÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Tuğba Ensari ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanan mezuniyet töreninde AYBÜ'nün yılların üniversiteleriyle tatlı bir rekabet içerisinde olduğunu ve hızla geliştiğini aktaran Prof. Dr. Aydınlı, şunları söyledi:

"AYBÜ'nün kimliği, kurumsallığı ve büyümesi tamamen bu bölgede olacak. Ankara'nın özellikle kuzey bölgesinin geleceğini belirleyen üniversite AYBÜ olacaktır. Buradan mezun olacak öğrencilerimiz Anadolu'nun dört bir yanına yayılacaklar. Özellikle de zorunlu hizmette. Tarladan henüz yeni gelmiş bir çiftçi ya da bir dolmuş şoförü ile karşılaşacaklar ya da bir öğretmen ile. Yani Anadolu'nun tüm renkleriyle karşılaşacaklar. Bizim öğrencilerimizden tek isteğimiz şu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olmalarının farkındalığını ortaya koymaları bizim için en büyük kıvançtır ve en büyük sevinçtir."

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pınar Akdemir Özışık da bir akademik yılı daha tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Salgın nedeniyle öğrencilerin çevrim içi eğitim sistemlerine alıştıklarını ve bu süreçte yeri geldiğinde kendilerine bile teknolojiyi öğrettiklerini anlatan Özışık, "Fakültemizin bu gururlu gününde, sevgili genç hekimlerimizi, onları büyük emek ve özveriyle bu aşamaya getiren ailelerini ve fakültemizin değerli hocalarını en içten dileklerimle kutluyorum. Öğrencilerimiz bu zorlu süreçte ellerinden gelen her türlü çabayı gösterip eğitimlerini tamamlayarak ayakta ve hayatta kaldılar. Değil ülkemizde dünyanın her yerinde çalışabileceklerini gösterdiler. Bugün mezun olabilirler ama onlar hep bizim çocuklarımız olarak kalacaklar. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Göstermiş olduğunuz fedakarlıklardan dolayı sizleri yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Mezun olan öğrenciler adına konuşan İngilizce Tıp dönem birincisi Ahsen Karakaya da aldıkları eğitim ve görev bilinci ile vatanın her yerinde en iyi şekilde görev yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Törenler canlı yayınlanmaya devam edecek

Türkçe Tıp dönem birincisi İrem Özdağ ise tüm mezunların istedikleri şehirde ve istedikleri bölümde severek görev yapmalarını dilediğini belirtti.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanan törende konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diploma ve hediyelerini, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş takdim etti.

Ardından dönem birincisi İrem Özdağ ve Ahsen Karakaya yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra hekimlik andını okuyan öğrencilere, diplomaları sosyal mesafe kurallarına uyularak verildi, tören çeşitli konserlerle devam etti.

Mezuniyet töreninde Çubuk Belediyesi de açtığı stantlarda davetlilere ücretsiz turşu, turşu suyu, vişne suyu ikram etti. 13 Temmuz’a kadar devam edecek mezuniyet törenleri AYBÜ YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanmaya devam edecek.

Önce aşı oldular sonra mezun

Esenboğa Külliyesindeki mezuniyet programı öncesinde, öğrenciler ve aileleri Kovid-19 aşısı oldu.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, yaptığı açıklamada, mezuniyet programında öğrencilerin ve ailelerinin aşı olması için üniversitede stant kurulduğunu belirtti.

Prof. Dr. Aydınlı, "Burada 10 gün boyunca mezuniyet olacak. Bunun için açık bir alan tercih ettik. Aşıyla beraber mezuniyetleri yapacağız. Böylece mezuniyet vesilesiyle aşı kampanyasına üniversite olarak katkıda bulunacağız. Tüm Türkiye'ye, bu tür imkânları olan bütün üniversitelere örnek olalım istedik." diye konuştu.

Öğrencilerin aşı olmasının ardından program, protokol konuşmaları ve mezuniyet töreniyle devam etti.