DÖNEM SONU VE BÜTÜNLEME SINAVLARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

  • 18 Mayıs 2015

SINAVLARDA UYULACAK KURALLAR

  1. 1. Sınavlar, sınav programında belirlenen ve duyurulan tarih, yer ve saatte yapılacaktır.
  2. 2. Sınav için görevlendirilen öğretim elemanları, sınavdan en az 15 dakika önce sınav mahallinde bulunmalıdır.
  3. 3. Yönetimce uygun görülecek geçerli bir mazereti olmadığı sürece, dersi veren öğretim elemanı sınavı bizzat yapmak ve sınav süresince sınav mahallinde bulunmakla mükelleftir.
  4. 4. Öğrenciler, sınava öğrenci kimlik belgeleriyle girmek zorundadır. Sınav süresince cep telefonları kapalı konumda ve görülmeyecek şekilde muhafaza edilmelidir.
  5. 5. Sınav süresi içerisinde dışarı çıkan öğrencilerin tekrar sınava alınmayacakları sınav başlamadan önce görevlilerce öğrencilere duyurulmalıdır. Sınavlarda ilk 15 dakika dışarı çıkmak yasaktır. Bu süre içerisinde gelmeyen öğrenciler de sınava alınmayacaktır.
  6. 6. Sınav görevlileri sınav düzenini sağlamakla yükümlüdür. Öğrenciler, sınav görevlilerinin uyarılarına uymak zorundadır.
  7. 7. Sınav görevlileri sınav boyunca sınav mahallini terk etmemelidir.
  8. 8. Sınav görevlileri, sınavın işleyişini bozacak ve öğrencilerin dikkatini dağıtacak hal ve hareketlerden kaçınmalıdır.
  9. 9. Sınav görevlilerince sınava giren öğrencilerden mutlaka imza alınmalı, öğrencilerin sınav kâğıtlarını teslim etmeleri sağlanmalı, aksi durumlarda tutanak tutulmalıdır.
  10. 10. Sınav evrakının güvenliğini sağlamak ve sınav evrakını imza karşılığında dersi veren öğretim elemanına teslim etmek sınav görevlilerinin yükümlülüğündedir.