Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte yaşlılarımız, öğrenciler eşliğinde atları yakından tanıma ve onlarla vakit geçirme fırsatı buldu. Program kapsamında atların günlük bakımı, beslenmesi, genel özellikleri ve insanlarla güvenli etkileşimi hakkında uygulamalı bilgiler paylaşıldı.
Etkinlikte ayrıca AYBÜ Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Ali Ekber Ün tarafından Merkezin kuruluş amacı, faaliyetleri, fiziksel imkânları ve yürütülen çalışmalar hakkında genel bilgiler verildi. Ali Ekber Ün, özellikle atların bakım ve beslenmesinin yanı sıra atlarla gerçekleştirilen güvenli ve kontrollü aktivitelerin bireylerin sosyal ve fiziksel açıdan desteklenmesine katkı sağlayabileceğine dikkat çekti.
Yaşlılarımızın atları sevmesi, okşaması ve atlarla kontrollü bir şekilde etkileşim kurmasıyla devam eden programda, Atçılık ve Antrenörlüğü Programı öğrencileri uygulamalarda aktif görev aldı. Öğrenciler, atların bakımından güvenli yaklaşım ve atlı aktivitelere kadar farklı aşamalarda yaşlılarımıza rehberlik etti.
Yaşlı Bakım Programı öğrencileri ise kendi eğitim alanları açısından atlarla gerçekleştirilen aktiviteleri gözlemleyerek, yaşlı bireylerin sosyal katılımını ve aktif yaşlanma süreçlerini destekleyebilecek farklı uygulamalar hakkında deneyim kazandı.
Etkinlik, yaşlılarımızın atlarla kurduğu sıcak iletişim ve öğrencilerle gerçekleştirdikleri keyifli sohbetlerle sona erdi. Yaşlılar Haftası kapsamında düzenlenen program, farklı akademik disiplinlerin bir araya gelerek eğitim, sosyal sorumluluk ve toplumla etkileşim alanlarında ortak çalışmalar gerçekleştirmesinin güzel bir örneğini oluşturdu.
AYBÜ Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi, özel gereksinimli bireyler, çocuklar, yaşlılar ve farklı yaş gruplarına yönelik çalışmalarının yanı sıra üniversite öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerine de katkı sunarak atçılık ve hippoterapi alanında eğitim, uygulama ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.