İçeriğe atla

AYBÜ 2026 Bilim, Kültür, Spor, Sanat Etkinlikleri (13-14-15 Mayıs)

  • 12 Mayıs 2026
  • 10:24
bilim kültür spor sanat etkinlikleri başlıyor!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenecek olan Bahar Şenliği, 13-14-15 Mayıs 2026 tarihleri arasında Esenboğa Yerleşkesinde başlıyor!


Üç gün sürecek olan şenlik kapsamında konserler, kültürel etkinlikler, spor turnuvaları, uçurtma şenliği ve açık hava sinema gösterimi yer alacak.

Şenliğin Merkezinde Müzik Var

Şenlik boyunca kampüs sahnesi pek çok müzik grubu ve sanatçıya ev sahipliği yapacak.

13 Mayıs Çarşamba: Konservatuvar Öğrencileri Konseri ile başlayacak olan müzik ziyafeti, Hasan Sinan Grubu ve Hayal-Et Grubu’nun canlı performanslarıyla ilk günün enerjisini zirveye taşıyacak.

14 Mayıs Perşembe: Şenlikte gün Grup Banliyö konseriyle başlayıp Keyaa/Emirodc rap/DJ performansıyla devam edecek, günün sonunda ise DJ Bülent Durusoy dinleyicilerle buluşacak.

15 Mayıs Cuma: Şenliğin son gününde DJ Bülent Durusoy tekrar sahne alacak, Grup Med Art’ın ardından kapanışta Grup Nötron’un performansıyla şenlik konser programı tamamlanacak.

Spor Turnuvaları ve Yarışmalar

Şenlik süresince kesintisiz bir şekilde halat çekme, çuval yarışı, bocce, bilek güreşi, dart ve masa tenisi gibi spor etkinlikleri gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerde dereceye giren öğrencilerimiz, 15 Mayıs Cuma günü saat 14.00'te düzenlenecek olan törenle ödüllerine kavuşacak. Bahar Şenliği programımızda bir de karaoke yarışması düzenlenecektir.

Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen Uçurtma Tasarımı Etkinliğinde ise gözler gökyüzünde olacak.

Açıkhava Sineması

Perşembe akşamı saat 20.00'de düzenlenecek olan Açıkhava Sineması etkinliğinde gösterilecek film, öğrencilerimizin oylarıyla belirlenecek.

Stantlar ve Kültür Etkinlikleri

Öğrenci kulüplerimiz üç gün boyunca kendi stantlarında kulüplerinin tanıtımını gerçekleştirecek. Uluslararası öğrencilerimiz de aynı alanda açacakları ülke stantlarıyla kendi kültürlerini tanıtma olanağı bulacak.

Sergi

Kültür etkinlikleri kapsamında A Blok’ta ebru, tezhip ve alçı çalışmalarından oluşan bir serginin açılışı yapılacak olup eserler üç gün boyunca ziyaretçilerini bekleyecek.

bilim kültür spor sanat etkinlikleri başlıyor

bilim kültür spor sanat etkinlikleri başlıyor