Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
|

Kıbrısta Rektörlerle Akademi Dünyası Söyleşisi Gerçekleştirildi

single

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi, 2 Mayıs 2025 tarihinde önemli bir akademik etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Rektörlerle Akademi Dünyası Söyleşisi” başlıklı program, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Etkinliğin moderatörlüğünü ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi Rektörü Prof. Dr. Enver ARPA üstlendi. Söyleşide ilk konuşmayı yapan ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN, üniversite eğitiminin yalnızca akademik bilgiyle sınırlı kalmadığını vurguladı. 

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi'nde düzenlenen "Rektörlerle Akademi Dünyası Söyleşisi" programına Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz KÖSEOĞLU konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. KÖSEOĞLU, söyleşide günümüzde bilgiye erişimin kolaylaştığına dikkat çekerek bu durumun beraberinde getirdiği bilgi kirliliğine vurgu yaptı. Akademik başarının gerçek ve nitelikli bilgiye ulaşma becerisiyle doğrudan ilişkili olduğunu belirten KÖSEOĞLU, AYBÜ'nün bu doğrultuda öğrencilerine sunduğu imkanların önemini ifade etti.

Söyleşinin son konuşmasını ise Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi ER gerçekleştirdi. ER, akademik kariyer hedefi olan öğrencilere hitaben, bu yolda ilerleyen herkesin parlak bir geleceğe sahip olduğunu belirtti. Öğrencilerin geleceklerini inşa ederken umutla ve gelişime açık bir bakış açısı taşımalarının önemine dikkat çekti.

Söyleşi, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.