Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ile Özbekistan İbn-i Sina Kamu Vakfı arasında "Mutabakat Zaptı" imzalandı

Özbekistan İbn-i Sina Kamu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nozimkhon Makhmudov, AYBÜ Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezini ziyaret etti. AYBÜ Çubuk Yerleşkesinde bulunan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezini (GETAT) ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında yürütülen yüksek lisans ve doktora programları hakkında bilgi alan Makhmudov, ayrıca bu alanda yapılan eğitim ve AR-GE amaçlı yapılan çalışmaları yerinde inceledi. GETAT Müdürü Prof. Dr. Salih Mollahaliloğlu tarafından fitoterapi, sülük, maggot, tıbbi bitki herbaryumu, apiterapi ve tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi hakkındaki bilgiler merkez çalışma alanları yerinde verildi. Sayın Makhmudov da İbn-i Sina Enstitüsü bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ziyarette hazır bulunan Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Geleneksel, Tamamlayıcı ve Fonksiyonel Tıp Dairesi Başkanı Dr. Zafer Kalaycı, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp konusunda yapılan uluslararası işbirliklerine önem verdiklerini belirterek, iki ülkenin ilgili kurumunun bir araya gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Gezinin ardından AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı tarafından kabul edilen Makhmudov ile iki ülke arasında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri hakkında istişarelerde bulunuldu. Görüşmenin sonunda Özbekistan İbn-i Sina Kamu Vakfı ile AYBÜ  arasında ortak işbirliğine yönelik “Mutabakat Zaptı” imzalandı. İmzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde İbn-i Sina’nın eserlerinin ortak oluşturulacak kurullarda incelenmesi, karşılıklı akademisyen ziyareti, ortak araştırmalar yapma imkanı sağlanacak. İmzaların atılmasının ardından söz konusu ziyaretin anısına AYBÜ Rektörü Aydınlı tarafından Makhmudov ve Kalaycı'ya plaket ve üniversitemizin sembolü hediyeler takdim edildi.