Türkiye Bilimler Akademisinden AYBÜ’ye ödül

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen; TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) Ödüllerini alacak isimler belli oldu. Ödüller, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine tevdi edilecek.

Türkiye’de tüm bilim alanlarındaki araştırmaları, bilim insanlığını ve araştırıcılığı özendirerek, bu hususta gençleri bilim ve araştırma alanına yönlendirmek ve bilimin kamuoyu tarafından kabulünü sağlamak amacıyla verilen TÜBA- GEBİP ödüllerini bu yıl 21 farklı üniversite ve kurumdan 34 üstün başarılı genç bilim insanı kazandı.

Doğa Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ile Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu TÜBA-GEBİP Eczacılık Özel Ödülü olmak üzere 5 farklı kategoride verilen ödüller çerçevesinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Abdullah Tirgil Sosyal Bilimler alanında ödül almaya hak kazanan 11 isimden biri oldu.

Doç. Dr. Abdullah Tirgil hocamızı başarısından dolayı tebrik ederiz.

TÜBA- GEBİP Ödülleri Hakkında
Doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor. Özgün ve yüksek talep gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 35 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için de ayrıca her yıl 15 bin liralık ek destek ve akademi üyelerince danışmanlık da sağlanıyor.

TÜBA-TESEP Ödülleri Hakkında
Tüm bilim alanlarında üniversite düzeyinde nitelikli Türkçe bilimsel telif eser yazım ve yayınını teşvik amacıyla veriliyor. 2008’de başlatılan ve 2016’ya kadar telif ve çeviri eserlerin ödüllendirildiği TEÇEP olarak adlandırılan programın 2017’den itibaren telif eserleri teşvik etmeyi amaçlayan TESEP olarak devamına karar verildi. Bu seneden itibaren, TÜBA-TESEP Ödülleri kapsamında Akademi Konseyi tarafından, belirli bilim alanlarında yayımlanan eserlere, alanında dünya bilimine değer katmış, ulusal ve uluslararası başarılarıyla ülkemizi onurlandırmış Şeref Üyelerimizin adına ihdas edilen “Halil İnalcık Özel Ödülü”, “Fuat Sezgin Özel Ödülü” ile “Mehmet Genç Özel Ödülü” veriliyor. 2022 yılında, TESEP Telif Eser Ödülü, Fuat Sezgin Özel Ödülü, Halil İnalcık Özel Ödülü ve Mehmet Genç Özel Ödülü için 25 bin TL, Kayda Değer Telif Eser Ödülü (mansiyon) için ise, 15 bin TL ödül takdim ediliyor.