11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Kapsamında Esenboğa Külliyesi’nde Ağaç Dikimi Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile 11 Kasım 2019 tarihinden itibaren 11 Kasım günü ülkemizde  'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 'Milli Ağaçlandırma Günü' nün dördüncü düzenlendi.

2019 Yılında "Geleceğe Nefes", 2020 ve 2021 Yıllarında "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" mottosuyla düzenlenen fidan dikme etkinliklerinin bu yıl dördüncüsü "Türkiye Yüzyılına Nefes" mottosuyla yurdun dört bir yanında organize edildi. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Esenboğa Külliyemizde ağaç dikimi gerçekleştirilerek ağaçlandırma gününe destek verildi.

Esenboğa Külliyesinde gerçekleştirilen tören Rektör Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve beraberindeki protokol heyetinin fidan dikim alanına teşrifleri ile başladı. Rektör Aydınlı'nın "Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliklerinin önemine ithafen yapmış olduğu konuşma ile başlayan tören Aydınlı ve beraberindeki protokolün fidan dikimi ile devam etti. Üniversitemiz öğrencilerinin, akademik ve idari personeli tarafından 1000 fidan toprakla buluşturuldu.