Uygulamalı Eğitim Üssü AYBÜ

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Milli Teknoloji Hamlesi çizgisi doğrultusunda yerli ve milli savunma sistemleri, yazılım ve havacılık alanında eğitimler vererek öğrencilerini mezun etmektedir. AYBÜ, yerli ve milli teknoloji hedefleri çerçevesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği ile Teknik Bilimler MYO Uçak Teknolojileri bölümünde verilen akademik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra Uzay Vatan gibi ülkemiz için yeni olan alanlarda da öne çıkmaktadır.

Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Aydınlı; Aselsan, Tusaş, Roketsan, Türkiye Uzay Ajansı (TUA), TAİ başta olmak üzere savunma sanayii, havacılık ve uzay alanında faaliyet gösteren kuruluşlarla AYBÜ arasındaki eğitim, staj ve Ar-ge işbirliği protokollerine bir yenisinin eklenmesi amacıyla HAVELSAN’a ziyaret gerçekleştirdi. AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve beraberindeki heyet, Genel Müdür Dr. Mehmet Akif Nacar ile HAVELSAN tesislerinde incelemelerde bulunarak AYBÜ öğrencilerinin birinci sınıftan itibaren HAVELSAN’da uygulamalı eğitim almaları için görüşmeler gerçekleştirdi.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr.Aydınlı sanal kokpitte testler gerçekleştirdi

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Eğitim ve Simülasyon Teknolojileri sektöründe üretim merkezi konumundaki HAVELSAN’da uçak simülasyonlarını yerinde inceleyerek sanal kokpitte HAVELSAN yönetimi ile birlikte testler gerçekleştirdi.