Hukuk Fakültesi Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Esenboğa Külliyesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde, 160 öğrenci mezun oldu.

Türk Müziği Devlet Konservatuvarı orkestrasının konser verdiği törende, protokol konuşmalarının ardından öğrenciler kep atarak mezuniyetin tadını çıkardı.

Törene Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayri Bozgeyik, yüksek yargı mensupları, akademisyenler ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bakan Gül: Yıl sonuna kadar bin hakim ve savcı alacağız

Mezun olan öğrencilere, hakim savcı alımı yapılacağı müjdesini veren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yıl sonunda 1000 kişi hukuk fakültesi mezunlarından, yine avukatlıktan, idari yargı ve adli yargı için hakim savcı alımı inşallah gerçekleşmiş olacak." açıklamasında bulundu.

Bakan Gül, hukukçuluğun yazılı kanunların ezberlenmesi olmadığını, bir metodolojiye ve muhakemeye sahip olma yeteneği olduğunu söyledi.

"Yargıyı, Yargıya Bırakalım"

Öğrencilere, mesleğe başladıklarında toplumsal hassasiyetin yüksek olduğu bazı olaylarda, dosyadan haberdar olmayanların yürüttüğü kampanyalarla muhatap olabileceklerini belirten Bakan Gül, şöyle devam etti:

"Görüyoruz ki Türkiye'de, hukuk fakültesi mezunu olmadan, hakim sınavı kazanmadan, hakimlik adaylığı stajını yapmadan, tekrar sınavı kazanmadan binlerce hakim var. Klavye karşısına geçip yargılama yapıyor, infaz yapıyor, mahkeme gibi karar veriyor. Değerli arkadaşlar, yargıyı yargıya bırakalım, yargısız infaz yapmayalım. Delile göre hakim karar verir. Hakimlerin yerine geçip karar verme, yargıya en büyük haksızlık olur, ülkemize en büyük haksızlık olur. Yargıyı, yargıya bırakalım, yargı kendi kararını adil bir şekilde verecektir.

Törenler canlı yayınlanmaya devam edecek

Mezuniyet töreninde Çubuk Belediyesi de açtığı stantlarda davetlilere ücretsiz turşu, turşu suyu, vişne suyu ikram etti.13 Temmuz’a kadar devam edecek mezuniyet törenleri AYBÜ YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanmaya devam edecek.