ÖNEMLİ: Arapça Hazırlık Muafiyet Sınavı 2020

  • 03 Eylül 2020

Mütercim Tercümanlık (Arapça) bölümüne yeni kayıt yaptıran öğrencilerden Hazırlık sınıfından muaf olmak isteyenlerin Hazırlık Muafiyet Sınavına girmeleri gerekmektedir.

Bu sınava girmek isteğe bağlıdır.

Hazırlık Muafiyet Sınavına kayıt yaptırmak için aşağıdaki bağlantıya giderek kayıt formunu doldurunuz.

Hazırlık Muafiyet Sınavı kayıt formu

Mütercim-Tercümanlık (Arapça) lisans programı hazırlık muafiyet sınavı 15 Eylül 2020 tarihinde AYBUZEM ve Microsoft Teams üzerinden online yazılı ve sözlü olarak gerçekleştirilecektir.

Yazılı ve Sözlü Sınav Tarihi: 15 Eylül Salı 2020

Yazılı sınav saati: 10:00

Sözlü sınav saati: 13:30

Sınav Yürütme: AYBUZEM ve Microsoft teams

Sınavda istenen belge: Kimlik kartı

Başvuru Tarihleri: 3 - 11 Eylül 23:59 arasıdır.

Sınav girecek öğrenci listeleri ve grupları Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Duyurularında ilan edilecektir.

İletişim: eminedemirkazik@gmail.com 

  

ÇEVRİMİÇİ MUAFİYET SINAVI İÇERİK VE UYGULAMA

AYBUZEM ve Microsoft Teams sistemi üzerinden 15.09.2020 tarihinde yapılacak Mütercim-Tercümanlık (Arapça) Hazırlık sınıfı Güz dönemi (Eylül) muafiyet sınavı Yazılı ve Sözlü/Uygulama olmak üzere toplam iki (2) oturumda gerçekleşecektir.

1. Oturum: Yazılı Sınavı 10:00-11:45 arasında yapılacaktır. Yazılı Sınav Okuma-Dilbilgisi ve Yazılı Anlatım bölümlerinden oluşacaktır. Bu oturumun sınavı pdf formatında AYBUZEM’e yüklenecektir. Bu oturumda 20 öğrenciye bir gözetmen öğretim elemanı atanacaktır.  Gözetmen, bu oturumda öğrencileri Microsoft Teams Programı ile kontrol/takip edecek ve oturum kayıt altına alınacaktır. Sınavı sona eren öğrenci, ilk olarak gözetmenin talimatı ile sınav evrakını kameraya göstererek gözetmenin ikinci talimatı ile oturumdan ayrılabilir ve zaman kaybetmeden (sınav sona erdikten en fazla 10 dk içerisinde) el yazısı ile hazırladığı cevap kağıdının fotoğrafını çekerek AYBUZEM’e yüklemesi ve ilgili sınav gözetmeninin e-posta adresine göndermesi gerekmektedir.

  • Okuma-Anlama bölümünde Okuma-Anlama ve Dilbilgisi becerilerini ölçmek üzere çoktan seçmeli 25 adet soru sorulacaktır.

 

  • Yazılı Anlatım bölümünde 2 adet yazılı anlatım konusu belirlenerek öğrencilerden bu iki konudan birini seçmeleri istenecektir. Öğrencilerden seçtiği konuyla ilgili 150 kelimeden az olmamak koşuluyla bir kompozisyon yazmaları istenecektir.

 

2. Oturum: Sözlü Anlatım/Uygulama sınavı saat 13.30 da başlayacaktır. Öğrenciler iki gruba bölünerek Microsoft Teams programında online video kaydı yapılarak sınava alınacaktır. Sınav sırasında her grupta 3 adet öğretim elemanı hazır bulunacaktır. Sınav Sözlü/Uygulama aşamasına yönelik hazırlanan excell listesinde her beş (5) öğrenci 1 saat aralığına denk gelecek şekilde sınava alınacaktır. Bu oturum sadece bir konuşma sınavı şeklinde olmayıp uygulama sınavı formatında düşünüldüğünden öğrencilere pdf metin üzerinden Arapça okuma yaptırılarak metinler üzerinde; eşanlam-zıt anlam, Dilbilgisi çözümlemeleri, okuduğunu anlama vb. öğrencinin genel Arapça bilgisini ölçen çeşitli sorular da sorulacaktır.

 

Puanlama, Süre ve Değerlendirme:    Okuma-Anlama: 25 p., Yazılı Anlatım: 20 p., Sözlü Anlatım /Uygulama:     55 p. üzerinden değerlendirilecektir.