Ankara Sanayi Odası (ASO), üniversite ile özel sektör arasında kurulan bağı güçlendirmek ve mesleki eğitimin kalitesini artırmak amacıyla Üniversitemiz, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol, TOBB ile YÖK arasında kabul edilen 'Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü' çerçevesinde hayata geçirildi.
İmzalanan protokolle; müfredatların sektör ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi, öğrencilerin eğitim sürecinde üretim ortamlarıyla erken dönemde tanışması ve mezuniyet sonrası istihdamın güçlendirilmesi hedefleniyor. ASO, uygulamayı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Ankara Üniversitesi Gama Meslek Yüksekokulu, Gazi Üniversitesi TUSAŞ Meslek Yüksekokulu ve Hacettepe Başkent Organize Meslek Yüksekokulu ile birlikte yürütecek.
Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, üniversitelerle sanayi arasındaki ilişkinin güçlendirilmesinin mesleki eğitimin niteliğini artıracağını vurguladı. Ardıç, nitelikli eğitimin ancak üretimin gerçek ihtiyaçlarıyla örtüştüğünde anlam kazandığını belirterek, bu protokolün uygulama odaklı ve istihdama doğrudan katkı sağlayan bir model olması gerektiğini ifade etti.
ASO Başkanı Seyit Ardıç ev sahipliğini yaptığı protokol imza törenine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Doç. Dr. Öğretim Üyesi Abdullah ORMAN, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran ve ASO yönetimi katıldı. Katılımcılar arasında Hacettepe Başkent OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Kademli, Gazi Üniversitesi TUSAŞ-Kazan Meslek YüÜksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Emin Çelik, Ankara Üniversitesi GAMA Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kenan Özel, ASO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Cansız, Genel Koordinatör Prof. Dr. Yavuz Cabbar ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmet Dinçer yer aldı.