Konferansın açılışında Rektör Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ve Dekan Prof. Dr. Veli Çelik, katılımcılara hitap etti. Açılışın ardından Savunma Sanayii Başkanlığı Uçak Daire Başkanı Bedriye Çubuk Cicioğlu, Türkiye’nin savunma sanayii ürünlerinin tarihsel gelişimini konu alan bir sunum yaptı.
Cicioğlu’nun ardından TRMOTOR'dan Dr. Özhan Öksüz, "Mühendislikte Milli Servet Sahibi Olmak" başlıklı sunumunda TRMOTOR'un kuruluş sürecini, mevcut projelerini ve şirketin KAAN projesine katkılarını detaylandırdı. Dr. Öksüz, sunumunda "Şans, hazırlıkla fırsatın karşılaştığı köşebaşıdır" diyerek mühendislikteki fırsatları vurguladı.
İlk sunumların ardından eş zamanlı olarak farklı başlıklarda bilimsel oturumlar düzenlendi. Prof. Dr. Ünver Kaynak başkanlığında "Hesaplamalı Aerodinamik-I", Prof. Dr. Erdem Açar başkanlığında "Hava-Uzay Yapıları", Doç. Dr. Mustafa Kaya başkanlığında "Hava-Uzay Aracı Tasarımı" ve Prof. Dr. Arif Ankaralı başkanlığında "Uçuş Dinamiği ve Kontrolü" başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.
Öğle arasının ardından, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, "Roket ve Uzay Sistemleri" başlıklı sunumu ile firmanın geçmiş başarılarını ve Türkiye'nin Ay misyonundaki rolünü anlattı. İkinci’nin ardından TUSAŞ Motor Sanayii'nden (TEI) Dr. Erinç Erdem, "TEI Bünyesindeki Havacılık ve Motor Geliştirme Programları" başlıklı sunumu ile gaz türbini motorları ve temel teknolojilere yönelik bilgilerini paylaştı.
Günün ikinci bölümünde ise, Prof. Dr. Kamil Arslan başkanlığında "Hesaplamalı Aerodinamik-II", Dr. İbrahim Öz başkanlığında "Uydu Teknolojileri-I", Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Murat başkanlığında "İtki Sistemleri", ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Mollamahmutoğlu başkanlığında "Lisans Öğrencileri Çalışmaları-I" başlıklı oturumlar eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Konferansın diğer günlerinde de etkinlik ve sunumlar devam edecektir. Havacılık ve uzay bilimleri alanındaki bu önemli buluşma, hem akademik hem de endüstriyel iş birliklerine zemin hazırlamayı amaçlamaktadır.