Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Esenboğa Yerleşkesinde bulunan KYK Yurdunda deprem mağduru çocuklar için ikinci ana sınıfını açıldı.
Ülkemizde meydana gelen depremde evlerini kaybeden ve mağdur durumda olan çocuklar için ilk Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa yerleşkesinde bulunan depremzede çocuklar için geçtiğimiz ay içerisinde KYK Yurdunda bir ana sınıfı açıldı. Ancak talebin artması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Esenboğa Yerleşkesinde bulunan KYK erkek öğrenci yurdunda ikinci bir ana sınıfı daha açıldı.
İki ana sınıfında da AYBÜ gönüllü öğrencileri, sınıf öğretmenine destek için sınıflarda görev alıyorlar. Ana sınıflarında, çocukların eğitimlerinin yanı sıra, psikolojik destek ve sosyal aktiviteler de sağlanıyor. Bu iki anasınıfı, depremde mağdur olan çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri için büyük bir fırsat olarak görülüyor.