Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Taşkent Hukuk Üniversitesi iş birliğinde Uluslararası Bilişim Hukuku Konferansı düzenlendi.
Ülkemizde gerçekleşen ve çok ağır kayıplara neden olan deprem sebebiyle Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Aydınlı konferansa çevrimiçi olarak katıldı. Rektörümüz yaptığı açılış konuşmasında özellikle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Taşkent Hukuk Üniversitesi (THÜ) arasında gerçekleştirilen akademik iş birliğinin ve yapay zekâ ve hukuk ilişkisinin önemine yer verdi.
Konferansın önemli amaçlarından biri de iki üniversite arasındaki işbirliği neticesinde kurulan Türk-Özbek Hukuk Araştırma Merkezi’nin tanıtımının yapılması ve planlanan faaliyetlerinin aktarılmasıydı. Bu kapsamda bir diğer önemli amaç ise Türk-Özbek Hukuk Araştırma Merkezi bünyesinde yer alacak olan Bilişim Hukuku Anabilim Dalına akademik içerikler sunularak destek verilmesiydi.
20.02.2023- 21.02.2023 tarihlerinde gerçekleştirilen ve her yıl düzenlenmesi planlanan konferansta dünyanın on dokuz farklı ülkesinden katılımcılar yer aldı.