“Ankara İli Ortaöğretim ve Lise Öğrencileri Arasında Oyun Bağımlılığı” projesi sempozyumu AYBÜ'de gerçekleşti

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Yeşilay Şube iştirakinde, YEŞİLAY Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü tarafından yürütülen “Ankara İli Ortaöğretim ve Lise Öğrencileri Arasında Oyun Bağımlılığı” projesi sempozyumu 26.10.2022 tarihinde AYBÜ Etlik 15 Temmuz Şehitleri Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sempozyuma Ankara Vali Yardımcısı Dr. Ayhan ÖZKAN, Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman ÖZSARI konuşmaları ile katılırken, Türkiye E-Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Nuri ÇAKIR “Kamusal alanda E-spor eğitimi” sunumunu gerçekleştirmiştir. Yeşilay Ankara Şube Başkanı Sevilay Aslan Dirliktutan’ın da konuk olduğu programda Oyun Bağımlılığı Epidemiyolojisi, Oyun Oynama Bozukluğu konuları ilgili hocalar tarafından sunulmuş olup, projenin tanıtım sunumu Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Doç Dr. Mehmet Enes GÖKLER tarafından gerçekleştirildi.

Sempozyumda Teknolojinin gelişimi, toplumun ve gençlerin değişimi, internet oyun bağımlılığı tanımı, internet oyun bağımlılığı risk faktörleri ve belirtileri, bağımlılık kavramının mekanizması, internet oyun oynama bağımlılığının sıklığı ve sağlığa etkileri, Türkiye'deki e-spor uygulamaları konuşuldu.