Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü

2022-2023 GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ ALIM SONUÇLARI

1. Kayıt hakkı kazanan adaylar 20-21-22 Temmuz tarihlerinde ONLİNE olarak kayıtlarını yapacaklardır. (Kayıt için Enstitümüze gelmenize gerek yoktur.)

2. Mezun durumda olmayan adaylar, "YÖKSİS sisteminde mezun olarak görünmeyen adaylar" kayıt işlemi yapamazlar. Kayıt hakkı kazanıp mezuniyet işlemleri bekleyen adayların hak mağduriyeti yaşamamaları için kayıtlı oldukları üniversiteden alacakları mezuniyet aşamasında olduğunu gösterir belge ve dilekçe ile Enstitümüze başvurmaları gerekmektedir.

3. Tezsiz Yüksek Lisans Programına kayıt hakkı kazanan adayların harç ücretlerini kayıttan önce sistem tarafından verilmiş olan 225XXXXXX öğrenci numaraları üzerine Halkbank şubelerinden veya Halkbank ATM'lerinden yatırmalarına müteakip kayıtlarını yapabilirler. (Herhangi bir hesap numarası veya İBAN numarasına yatırılmayacaktır.)

4. Yabancı uyruklu olarak kayıt hakkı kazanan adayların harç ücretlerini kayıttan önce sistem tarafından verilmiş olan 225XXXXXX öğrenci numaraları üzerine Halkbank şubelerinden veya Halkbank ATM'lerinden yatırmalarına müteakip kayıtlarını yapabilirler. (Herhangi bir hesap numarası veya İBAN numarasına yatırılmayacaktır.)

5. Başka üniversitede kaydı bulunan adaylar (Yüksek Lisans / Doktora) kayıt işlemi yapamazlar. Kayıt hakkı kazanıp ikinci üniversitede kaydı bulunan adaylar hak mağduriyeti yaşamamaları için kayıtlı oldukları üniversiteden kayıtlarını sildirdiklerini gösterir belge ve dilekçe ile Enstitümüze başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Not: Öğrenci Bilgi Sistemi öğrenci numarası ile entegre çalıştığı için harç ödemelerinde havale-eft kabul edilmemektedir.

Not: Yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt sonrası Enstitü öğrenci işleri ile iletişime geçerek T.C. Kimlik numaralarını sistemden güncellemeleri gerekmektedir.

ÖĞRENCİ ALIM İLANI SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN LİNKTE BULUNAN ADIMLARI İZLEYİNİZ

Tezli Yüksek Lisans Programına Online Kayıt için tıklayınız.

Tezsiz Yüksek Lisans Programına Online Kayıt yapmak için öğrenci numaranızı öğrenip harcınızı yatırdıktan sonra kaydınızı yapabilirsiniz.

1. Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

2. Harç ödemesi yapmak için tıklayınız.

3. Yeni kayıt (online) olan öğrencilerimizin obs sistemine giriş şifresi: T.C. Kimlik numarasının ilk 5 rakamıdır.