Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü

2021-2022 GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ ALIM SONUÇLARI

1. Kayıt hakkı kazanan adaylar 11-12-13 Ağustos 2021 tarihlerinde ONLİNE olarak kayıtlarını yapacaklardır. (Kayıt için Enstitümüze gelmenize gerek yoktur, 11 Ağustos 2021 tarihinden önce kayıt yapmaya çalışmayınız.)

2. Mezun durumda olmayan adaylar, "YÖKSİS sisteminde mezun olarak görünmeyen adaylar" kayıt işlemi yapamazlar. Kayıt hakkı kazanıp mezuniyet işlemleri bekleyen adayların hak mağduriyeti yaşamamaları için kayıtlı oldukları üniversiteden alacakları mezuniyet aşamasında olduğunu gösterir belge ve dilekçe ile Enstitümüze başvurmaları gerekmektedir.

3. Tezsiz Yüksek Lisans Programına kayıt hakkı kazanan adayların harç ücretlerini kayıttan önce sistem tarafından verilmiş olan 215XXXXXX öğrenci numaraları üzerine Halkbank şubelerinden veya Halkbank ATM'lerinden yatırmalarına müteakip kayıtlarını yapabilirler. (Herhangi bir hesap numarası veya iban numarasına yatırılmayacaktır.)

4. Yabancı uyruklu olarak kayıt hakkı kazanan adayların harç ücretlerini kayıttan önce sistem tarafından verilmiş olan 215XXXXXX öğrenci numaraları üzerine Halkbank şubelerinden veya Halkbank ATM'lerinden yatırmalarına müteakip kayıtlarını yapabilirler. (Herhangi bir hesap numarası veya iban numarasına yatırılmayacaktır.)

5. Başka üniversitede kaydı bulunan adaylar (Yüksek Lisans / Doktora) kayıt işlemi yapamazlar. Kayıt hakkı kazanıp ikinci üniversitede kaydı bulunan adaylar hak mağduriyeti yaşamamaları için kayıtlı oldukları üniversiteden kayıtlarını sildirdiklerini gösterir belge ve dilekçe ile Enstitümüze başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Not: Öğrenci Bilgi Sistemi öğrenci numarası ile entegre çalıştığı için harç ödemelerinde havale-eft kabul edilmemektedir.

Not: MSB Protokol kapsamında başvuran adayların protokol kapsamında harç indirimleri yapılmış olup 1. Taksiti kayıttan önce diğer taksitleri akademik takvimde belirtilen tarihlerde dönem başlarında yatıracaklardır.

Not: Yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt sonrası Enstitü öğrenci işleri ile iletişime geçerek T.C. Kimlik numaralarını sistemden güncellemeleri gerekmektedir.

ÖĞRENCİ ALIM İLANI SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN LİNKTE BULUNAN ADIMLARI İZLEYİNİZ

Tezli Yüksek Lisans Programına Online Kayıt için tıklayınız

Tezsiz Yüksek Lisans Programına  Online Kayıt yapmak için öğrenci numaranızı öğrenip harcınızı yatırdıktan sonra kaydınızı yapabilirsiniz.

1. Öğrenci numarınızı öğrenmek için tıklayınız.

2. Harç ödemesi yapmak için tıklayınız.

3. Yeni kayıt (online) olan öğrencilerimizin obs sistemine giriş şifresi: T.C. Kimlik numarasının ilk 5 rakamıdır.