Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü

YABANCI DİL MUAFİYET SINAVI (YDMS) DUYURUSU

Güvenlik Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans (İngilizce)  programlarımıza 2021-2022 Güz Döneminde başvuru yapacak öğrenci adaylarımızın Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksek Okulunun yapacağı Yabancı Dil Muafiyet Sınavına (YDMS) girmesi gerekmektedir. ( Eğitim dili %100 İngilizce olan lisans programından mezun olan adaylar, başvuru için istenilen asgari puana sahip olmuş sayılırlar. Bu şartı sağlayan adaylardan isteyen daha yüksek puanlı sınav sonucu beyan edebilir.)

Güvenlik Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans (İngilizce) programımızda ders aşamasına geçilmesi için YDMS' den 69,5 puan alınması gerekmektedir.

NOT: Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS) puanı yabancı dilde eğitim yapan lisansüstü programlara öğrenci alımlarında geçerli değildir. Öğrenci alımlarında YDS - YÖKDİL ve muadili sınavlar geçerlidir. Yabancı Dil Muafiyet Sınav (YDMS) puanı öğrenci olmaya hak kazanan adayların derse başlayabilmesi için gerekli bir sınav puanıdır.

Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS) Başvuru ve Sınav Tarihleri:

Ağustos 2021 YDMS Başvuru Tarihleri: 19.07.2021 - 28.07.2021

Ağustos 2021 YDMS Tarihleri: 02.08.2021 - 04.08.2021

Ağustos 2021YDMS Başvuru Duyurusu için TIKLAYINIZ.

Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS) Eşdeğerlik ve Muafiyet Puanları için TIKLAYINIZ.

Yabancı Diller Yüksek Okulu Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği için TIKLAYINIZ.