4. Sınıf Örgün Öğretim Öğrencilerine Duyurulur
Ders Kayıtları Hakkında
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için yapılacak kayıtlarda bu hususları dikkate alınız:
1 - Bu sene SOS 401 Siyaset Sosyolojisi ve SOS 403 Bitirme Projesi zorunlu derslerinizdir. Tüm öğrencilerin bu dersleri alması gerekmektedir.
2- Öğrencinin her dönem 30 AKTS alması gerekmektedir. Bu nedenle iki zorunlu dersin dışında kalan 4 seçmeli ders olan SOS 417 Toplumsal Etki ve Değerlendirme, SOS 427 Klasik Sosyoloji Metinleri Okumaları, SOS 407 Hukuk Sosyolojisi, SOS 408 Din Sosyolojisi derslerinden üçünü almaları gerekmektedir. Öğrenciler bir de bölüm dışı seçmeli ders almalıdırlar. Ancak ilgili dersin öğretim görevlisine bildirerek bunu yapabilir. Aksi durumda sınıf mevcutlarında beklenmedik aşmalar olur. Öğrencinin bölüm dışı seçmeli ders alabilmesi için kayıt sayfasındaki program kısmını değiştirmeleri ve diğer bölümlerin derslerini görmeleri mümkündür.
3- Yeni açılan SBKY 101 Siyaset Bilimine Giriş dersi kayıt sisteminizde gözükse de sadece birinci sınıflar için zorunludur. Bu dersi bir de SOS 107 Sosyal ve Kültürel Antroploji I dersinden kalmış olan öğrenciler alabilir.
4- Kayıt sisteminizde gözüken 400 kodlu dersleri seçebilirsiniz. Diğer dersler teknik hatalardan dolayı görülmektedir. Ancak bölüm dışı seçmeli ders olarak 200,300,400 kodlu dış dersleri de seçebilirsiniz.
5- Kurumlar Sosyolojisi dersinden kalanlar bu ders kalktığı için yerine başka bir zorunlu ders olarak SOS 207 Osmanlı Toplum Yapısı dersini almalıdır.
6- Daha önce seçmeli bir dersten kalıp, o dersin yerine başka bir seçmeli alarak geçen öğrencilerin transkriptinde eskiden kaldığı ders gözüküyorsa geçtiği dersin kaldığı ders yerine saydırılması için bölüme transkript ekli dilekçe yazmalıdır.
7- Öğrenci bölüm dışı bir seçmeli dersten kalmışsa ve o ders listesinde gözükmüyorsa kayıt sayfasında program değiştirerek o dersi bulmalıdır. Ders ilgili bölümün listesinde de gözükmüyorsa kaldırılmıştır. Bu halde öğrenci başka bir seçmeli ders almalı ve gelecek sene bu dersin eskiden kaldığı ders yerine saydırılması talebiyle transkript ekiyle bölüme dilekçe vermelidir.
8- Alttan çok dersi olan öğrenciler öncelikle alttan derslerini vermelidir.
9- Alttan çok dersi olan ve not ortalamasından dolayı bu dönemin derslerini alamayan veya az ders alabilen öğrenciler dönemlerini uzatmak zorundadır. Otomasyon sisteminin müsaade etmediği işlemler hakkında danışmanınızın yapabileceği bir şey yoktur. Bununla ilgili uyarılar ders kayıt sayfanızı açtığınızda karşınıza çıkmaktadır.
10- Ders kaydını yaptırmış ve kesinleştirmiş öğrenciler danışmanına hangi dersleri almak istediğini liste halinde maille göndererek sorunu aşabilir. Ya da ders ekle-bırak dönemini (28 Eylül-4 Ekim) bekleyebilir.
11- Sorunların aşılmasında zorluk yaşayan öğrenciler ders ekle-bırak döneminde (28 Eylül-4 Ekim) mesai saatleri içinde Cinnah yerleşkesinde 603 ve 605 nolu odalarda danışmanının yanına giderek sorunları çözebilir.
12- Ders kesinleştirme işlemini yapmayan ya da danışmanıyla maille irtibat kurmayan öğrencilerin kayıtları kendiliğinden yapılmaz.
13- Her öğrencinin otomasyon sisteminden bakarak kendi danışmanıyla irtibat kurması rica olunur.
Ar. Gör. Bahattin CİZRELİ
bahattincizreli@gmail.com