2021-2022 BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ ALIM İLANI (GÜNCELLENMİŞTİR)

TÜM İLAN METNİNİ VE EKLERİ OKUMADAN ONLİNE BAŞVURU İŞLEMLERİNE BAŞLAMAYINIZ.

BAŞVURU İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.

EKLER

EK-1: Öğrenci Kabul Kriterleri ve Kontenjanları, Başvuru Yapabilecek Programlar ile Özel Koşullar için TIKLAYINIZ.

EK-2: Başvuru Tarih , Yerleri ve Sınav Takvimi için TIKLAYINIZ.

EK-3: Instructions for International Students(Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru Şartları) için TIKLAYINIZ.

EK-4 Yabancı Dil Eşdeğerlikleri için TIKLAYINIZ.

EK-5: YDMS Eşdeğerlilik ve Muafiyet Puanları için TIKLAYINIZ.

EK-6: AYBÜ Yabancı Diller Y.O. Eğitim-Öğretim-Sınav Yönetmeliği için TIKLAYINIZ.

EK-7: Yabancı Dil Muafiyet Sınavı hakkındaki duyuru için TIKLAYINIZ.

Online başvuru LİNKİ için TIKLAYINIZ.

Internaional Students Application Link For Graduate - Yabancı uyruklu öğrenciler için başvuru LİNKİ TIKLAYINIZ.

Adalet Akademisi Protokolü Kapsamında Online Başvuru LİNKİ için TIKLAYINIZ.    (Adalet Akademisi protokol kapsamında Online başvuru sisteminde görünen "ADALET AKADEMİSİ PROTOKÜ KAPSAMINDA TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ALIMI 2021-2022 bahar" sekmesinden başvuru yapabilirler. Online başvuru yapan adaylar personel kimliği yüklemek zorundadır. Personel kimliği yüklemeyen başvurular geçersiz sayılacaktır). "Meslekte bulunan hakimler, Cumhuriyet savcıları, hakim ve savcı adayları ile Türkiye  Adalet Akademisi personel başvuru yapabilir"

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) Protokolü Kapsamında Online Başvuru LİNKİ için TIKLAYINIZ.   (Milli Savunma Bakanlığı (MSB) personeli protokol kapsamında Online başvuru sisteminde görünen "MSB PROTOKOLÜ KAPSAMINDA 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR BAŞVURUSU" sekmesinden başvuru yapabilir. Online başvuru yapan adaylar Milli Savunma Bakanlığı (MSB)  personel kimliği yüklemek zorundadır. Personel kimliği yüklemeyen başvurular geçersiz sayılacaktır).

RESİMLİ ONLİNE BAŞVURU YARDIM KILAVUZU