2017-2018 BAHAR DOKTORA YETERLİLİK SINAVI BAŞVURU İLANI

  • 19 Şubat 2018

2017-2018 BAHAR DOKTORA YETERLİLİK SINAVI BAŞVURU İLANI

 

2017-2018 AKADEMİK BAHAR YARIYILI DOKTORA YETERLİLİK SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKENLER

  

1. Öğrenciler Doktora yeterlilik başvurularını ANABİLİM DALI BAŞKANLIKLARINA 01-12 MART 2018 tarihleri arasında yapacaktır.

 

2. Anabilim Dalı Başkanlıkları Doktora Yeterlilik Başvuru Formlarını Enstitüye 12-19 MART 2018 tarihleri arasında teslim edecektir.

 

DOKTORA YETERLİLİK SINAVLARI 02 NİSAN 2018, 27 NİSAN 2018 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.

 

3. Öğrenciler doktora yeterlilik başvurusu için Anabilim Dalı Başkanlıklarına başvuru yapacaklar. Anabilim dalları başvuruları Doktora Yeterlilik Komitesi tarafından onaylayarak  toplu halde üst yazıyla enstitüye teslim edilir.

 

4. Başvuru formuna ek olarak öğrenci transkript belgesi eklenir (ÖĞRENCİLER TRANSKRİPTLERİ KENDİ SİSTEMLERİNDEN ALACAKLARDIR).

 

5. Doktora yeterlik jürisi (biri danışman ve en az ikisi kurum dışından olmak üzere beş asil öğretim üyesi ile biri aynı anabilim/bilim dalından diğeri kurum dışından seçilen iki yedek öğretim üyesinden oluşur.)

("Doktora Jürisi Atama Formu" Doktora Yeterlik Komitesi tarafından imzalanması gerekmektedir.)

 

NOT: Kurum dışından gelen asil ve yedek jüri üyelerin telefon e-mail yazışma adresleri ayrıca gerekmektedir….!!!

 

6 Doktora yeterlik sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki bölüm hâlinde yapılır. Yazılı ve sözlü sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavda en az 70 puan alan öğrenci sözlü sınava alınır.

 

7 Sınav jürileri öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardaki başarı durumunu değerlendirerek öğrencinin başarılı veya başarısız olduğuna salt çoğunlukla karar verir. Bu karar, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığınca yeterlik sınavını izleyen üç gün içinde enstitüye tutanakla bildirilir.

 

8 Yeterlik sınavında başarısız olan öğrenci başarısız olduğu bölüm/bölümlerden bir sonraki yarıyılda tekrar sınava alınır. Bu sınavda da başarısız olan öğrencinin doktora programı ile ilişiği kesilir.

(BİR ÖĞRENCİNİN DOKTORA YETERLİLİĞE EN FAZLA 2 DEFA GİRME HAKKI VARDIR.)

 

9 Doktora yeterlik sınavının herhangi bir aşamasında koşullarını yerine getirdiği halde yeterlik sınavına girmeyen öğrenciler bu haklarını kullanmış ve o aşamada başarısız olmuş sayılırlar.

 

10 2017-2018 GÜZ YARRIYILI DOKTORA YETERLİK SINAVINA BAŞVURU YAPMIŞ VE BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİN 2017-2018 BAHAR YARIYILINDA DOKTORA YETERLİK SINAVINA GİRMEK ZORUNDADIR. GİRMEMELİRİ DURUMUNDA BAŞARISIZ SAYILIP DOKTRORA PROGRAMINDAN İLİŞKİSİ KESİLİR.

 

-GEREKLİ FORMLAR-

 

1.    DİLEKÇE (ilk kez sınava girecekler için. Anabilim dalına doktora yeterlilik sınavına girmek istediklerini belirten dilekçe) (İlkinde başarısız olanlar doktora yeterliğe girmek zorundadır. Girmez ise başarısız sayılacaktır ve ilişki kesilip kaydı silinecektir)

2.    DOKTORA YETERLİK SINAV JÜRİSİ ATAMA FORMU

3.    DOKTORA YETERLİK SINAVI JÜRİ TUTANAK FORMU

4.    YABANCI DİL BELGESİ (ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRIRKEN VERMİŞ OLDUĞU DİL BELGESİ)

5.    DOKTORA YETERLİK YAZILI SINAV FORMU (YAZILI SINAVDA KULLANILACAKTIR.)

 

ANABİLİM DALLARINA BAŞVURU

ANABİLİM DALLARININ ENSTİTÜYE BİLDİRİMİ

DOKTORA YETERLİK SINAV TARİHLERİ

BAŞLAMA

01 MART 2018

12 MART 2018

02 NİSAN 2018

BİTİŞ

12 MART 2018

19 MART 2018

27 NİSAN 2018