ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ VE KADIN SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ DERNEĞİ ANKARA ŞUBESİ ORTAKLIĞI, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ DESTEĞİ İLE “YAŞAMA DEĞER KATAN KADINLAR SEMPOZYUMU“ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

  • 28 Mart 2025
  • 13:47
ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ VE KADIN SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ DERNEĞİ ANKARA ŞUBESİ ORTAKLIĞI, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ DESTEĞİ İLE “YAŞAMA DEĞER KATAN KADINLAR SEMPOZYUMU“ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

Sempozyumun açılış konuşmaları bölümünde Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof Dr. Esra Çalık Var katılımcıları selamlayarak, kadın refahını artırmak için yapılması gerekenlerden bahsederek, panelistlerlesin konu başlıkları bağlamında sağlıkta, iş hayatında, yönetici olarak, koruyucu anne olarak kadınların yaşama kattıkları değeri vurguladı. Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği adına Dernek Başkanı Prof. Dr. Ayten Şentürk Erenel katılımcıların Dünya Kadınlar Gününü kutladı ve günün anlamıyla ilgili bir konuşma yaptı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akın Aktaş katılımcıları selamlayarak kadınların toplumdaki yerini vurguladığı konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Profesyonel yaşama değer katan kadınlar oturumunda KTO Karatay Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgün Platin Modernleşme ve kadın bağlamında bir konuşma yaptı. Hidport Mühendislik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hande Gözüm ise bir kadın olarak iş yaşamında nasıl var olduğunu ve girişimcilik hikâyesini paylaştı. Ardından genç milli sporcularımızdan Melisa Eroğlu boks sporuna nasıl başladığını, şampiyonluklarını ve devam eden çalışmalarını aktardı.

 

Panelin ikinci oturumunda ise Aile ve  Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Şube Müdürü Huri Kaşıkçı görme engelli bir kadın olarak yaşam yolculuğunu, yöneticiliğini ve gerçekleştirdiği projelerini aktardı. Son olarak çocuğunu kalbinde büyüten bir koruyucu anne Seval Açar annelik serüvenini paylaştı.