Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
|

Dekanın Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Ülkemiz, ileri teknoloji ve yüksek kabiliyetli hava araçlarıyla birlikte büyük bir değişim yaşayan havacılık sektöründe hızla büyümeyi stratejik bir hedef olarak seçmiş bulunmaktadır. Çağın en gözde sektörlerinden olan havacılık ve uzayın önemi bugün dünden daha fazladır. Bugün teknik yetkinliği en üst düzeyde olan uçuş sistemleri ile uçuyoruz ve bu sistemlerin içinde yer alan aerodinamik, itki, yapı, motor, kontrol ve seyrüsefer teknolojilerini en üst düzeyde kullanıyoruz. Bunun doğal bir sonucu olarak zaman içinde karmaşıklığı daha fazla ancak yetenekleri de daha üstün sistemleri geliştirmek durumundayız. Teknolojik ilerlemelerin en hızlı biçimde hayat bulduğu havacılık sektöründe ise bu ürünlerin tasarımını, analizini ve yönetimini başarıyla gerçekleştirebilen mühendislere ve idarecilere ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.

Günümüzde havacılık ve uzay sektörü personeli adaylarının, bilgiye ulaşım ve bilgiyi ürüne dönüştürme olanaklarını en iyi şekilde değerlendirebilecek yetkinlikte olmaları şarttır. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak hayallerinin peşinde koşan, bilgiyi ürüne dönüştürebilen, yenilikçi sektör çalışanı adaylarını birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Üniversite Rektörlüğümüzün TUSAŞ (TAI) ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde ENTEGRE eğitim uygulaması gerçekleştirilecektir. Fakültede verilen teorik derslerin yanında öğrenim süresince haftada bir gün TUSAŞ da eğitim amaçlı çalışma planlanmaktadır. Entegre eğitim modeli ile, Fakülte ortamında temin edilmesi mümkün olmayan geniş uygulama alt yapısının kullanılması ve güncel yüksek teknolojiyi özümseme söz konusu olacaktır. Ayrıca, TUSAŞ bünyesinde görev yapmakta olan ve akademik olarak da temayüz etmiş personelin akademik kadromuza katılması ile entegre eğitimin etkili ve verimli sürdürülmesi sağlanacaktır.

Fakültemiz, akademik kariyeri açısında başarılı öğretim üyelerini kadrosuna kazandırmayı stratejik hedef olarak belirlemiştir. Akademik kadromuz yaptığı yayınlar ile teorik ve hesaplamalı çalışmaları deneysel bulgularla bütünleştirmeyi ilke edinmiş ve geçmişte Avrupa Birliği, TÜBİTAK, ve SSB gibi kaynak sağlayan kuruluşlar nezdinde yürüttüğü projelerle bilimsel çalışmalara verdiği önemi ispat etmiştir. Eğitimde deneysel boyutun önemini uygulamalı derslerin müfredattaki ağırlığını artırarak yansıtan programımız ulusal ve uluslararası kabul gören sivil ve askeri havacılık/uzay otoritelerinin öngördüğü teknik kompozisyonun koşullarını da yerine getirmektedir. Böylelikle, öğrencilerimizin Avrupa ve ABD üniversitelerinde lisansüstü çalışmalarına rahatlıkla devam edebilmeleri sağlanmaktadır.

Havacılık ve uzay bilimlerinde lider olmayı hedefleyen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, seçkin öğretim üyeleri, bilimsel ve endüstriyel projeleri, kaliteli yayınları ve güçlü sanayi ilişkileri ile geçmişte olduğu gibi gelecekte de hayallerinin peşinde koşan, analitik altyapısı güçlü, bilgi ve iletişim teknolojilerine hakim ve kuvvetli endüstriyel ilişkileri olan başarılı adayların adresi olacaktır.

2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde beşinci dönem öğrencilerini alacak olan Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümüne; çalışmayı seven, azimli, başarıya odaklı, havacılık sektörüne gönül vermiş üstün yetenekli mühendis adaylarını birlikte yola çıkmaya heyecanla bekliyor, girilen bu ileri teknoloji yolculuğunda sağlık ve üstün başarılar diliyorum.

                                                                                                                     Prof. Dr. Veli Çelik
                                                                                                                               Dekan