Prof. Dr. Selahattin ÇELİK liderliğindeki ekip, çevre dostu ve sürdürülebilir bir ulaşım alternatifi olan hidrojen yakıt hücreleriyle çalışan otobüslerin geliştirilmesi için önemli bir adım attı. Bu devrimsel proje, Türkiye'nin enerji sektöründeki dönüşümünde kilit bir rol oynamayı hedefliyor.
1 Temmuz 2024 tarihinde başlayan “Sürdürülebilir Enerji için PEM Yakıt Hücresi Sistemi Geliştirilmesi (SİNERJİ)” projesi, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) tarafından desteklenmektedir. 36 ay sürecek proje, toplamda 2.3 milyon dolar bütçeye sahiptir.
SİNERJİ projesinin amacı, PEM yakıt hücresi teknolojisini geliştirmek ve sürdürülebilir enerji çözümleri sunmaktır. Proje, Türkiye’nin enerji alanındaki yenilikçi adımlarından biri olarak dikkat çekiyor. Prof. Dr. Selahattin ÇELİK ve ekibi, bu proje ile hem yerel hem de uluslararası enerji ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedeflemektedir.