Cumhuriyetin 100. Yılında ve Dünya Felsefe Gününde Prof. Dr. Mübahat Türker Küyel Anısına Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi
14 Kasım Salı gününde gerçekleşen, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ortak organizasyonu olan sempozyumun açılış konuşmasını Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hüseyin ÇINAR ve Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent BAYRAKTAR hocalarımız tarafından yapıldı. Açılış konuşmalarının yanısıra dekanımız Prof. Dr. Hüseyin ÇINAR Mübahat Türker KÜYEL'in "gençlik kavramı"na, Prof Dr. Levent BAYRAKTAR hocamız ise bir kısmına tanık olduğu hocası Küyel'in biyografisine ve Türk felsefesi hayatındaki yerine değindiler.
Sempozyumun ilk oturumunda bölümümüz Arş. Gör. Dr. Gönül Emirbilek'in moderatörlüğünde lisans öğrencilerimiz Küyel'in zengin külliyatından çeşitli fikirlerinin her birini birer bildiri olarak sundular.
Verilen aranın ardından gerçekleşen sempozyumunun ikinci oturumunda ise bölümümüz Arş. Gör. Dr. Enes DAĞ'ın moderatörlüğünde yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz Küyel'in fikirlerinin anlaşılması noktasında her biri farklı bir öneme sahip çeşitli tebliğler sundular.
Oturumların ardından sempozyum katılımcılara teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile sona erdi.
Sempozyumun Prof. Dr. Mübahat Türker Küyel'in vefatının birinci yıl dönümünde gerçekleştirilmesi önem arz ederken sonraki yıllarda yapılacak anma etkinliklerine örnek teşkil etmesi ve Küyel'in fikirlerinin özellikle gençler arasında yaygınlaşmasına vesile olması beklenmektedir.