İçeriğe atla

“Dönüşen Dünyada Mühendisliğin Yeri” Seminer Serisinin Üçüncü Toplantısı Gerçekleştirildi

  • 03 Nisan 2026
  • 11:51
Dönüşen Dünyada Mühendisliğin Yeri 3. Seminer Duyuru Afişi: AYBU Batı Yerleşkesi -2. Kat Sinema Salonu, 1 Nisan 2026 Çarşamba 14:00' da.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Dönüşen Dünyada Mühendisliğin Yeri” başlıklı Genel Mühendislik Seminerleri Serisi kapsamında gerçekleştirilen üçüncü seminer, 1 Nisan 2026 Çarşamba günü  yapıldı.

AYBÜ Batı Yerleşkesi -2. Kat Sinema Salonu’nda düzenlenen programda, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selahattin Çelik konuşmacı olarak yer aldı. “Enerji, Jeopolitik ve Geleceğin Mühendisliği: Hidrojen Neden Kritik?” başlıklı sunumunda Prof. Dr. Çelik, küresel enerji dönüşümünde hidrojenin stratejik önemine dikkat çekerek, mühendislik disiplinlerinin bu süreçte üstlendiği kritik role vurgu yaptı.

Seminerde, enerji politikaları, sürdürülebilirlik, temiz enerji teknolojileri ve geleceğin mühendislik yaklaşımları ele alınırken, öğrenciler ve akademisyenler konuyla ilgili güncel gelişmeler hakkında kapsamlı bilgi edinme fırsatı buldu. Katılımcılar, seminer sonunda yönelttikleri sorularla programa aktif katkı sağladı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından her ayın ilk çarşambası düzenli olarak gerçekleştirilen seminer serisi, farklı alanlardan uzman isimleri öğrencilerle buluşturmaya ve mühendislik alanındaki güncel konuları tartışmaya devam edecek.

Sunum başlamadan önce arkadan salon fotoğrafı.
Makine Mühedilsiği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Selahattin Çelik sunumuna başlıyor.
Makine Mühedilsiği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Selahattin Çelik'in sunumu sırasında arkadan salon fotoğrafı.
Sunum sırasında dinleyicilerin fotoğrafı.