Staj Genel Bilgiler ve Yönergesi

Stajın temel amacı Endüstri Mühendisliği bölümü lisans öğrencilerine ilgili sektörlerde endüstri deneyimi sağlamaktır. Yapılan stajlarda öğrencilerimizin;

1. Teoriyi uygulamaya sunmalarını,
  2. Kişisel ve mesleki becerilerini geliştirmelerini,
  3. Teorik ve pratik bilgi uyumunu gözlemlemelerini,
  4. İlgilendikleri alanlarda iş bulma olasılıklarını artırmalarını,
  5. Mezun olduklarında iş hayatına hazır olmalarını amaçlamaktayız.

Programımızın önemli bir parçası olan staj, öğrencilerimizi mezun olmadan önce çalışma hayatı için hazırlar. Ayrıca bu süreç, öğrencilerimizin profesyonel bir özgeçmiş nasıl hazırlanır, iş görüşmelerinde nelere dikkat edilmesi gerekir gibi konularda önemli bir tecrübe kazanmasını sağlamaktadır. Tüm Endüstri Mühendisliği öğrencileri 4 yıllık lisans dönemi boyunca en az 40 iş günü staj süresini tamamlamaları gerekir.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu (5510 sayılı) uyarınca, işletmelerde meslekî eğitime katılan öğrencilerin tazminat, mesleki hastalık ve sağlık sigortası ile sağlanır.

Öğrenciler, Endüstri Mühendisliği bölümü staj komisyonu onayını almak şartıyla, kendi seçtikleri bir şirkette staj yapabilir. Staj için ayrıntılı bilgiler Endüstri Mühendisliği bölümü web sitesine konulmuştur.

Staj yönergesini aşağıdan bulabilirsiniz.

İndir