Turnitin-iThenticate

Turnitin

Turnitin sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız

Bilgilendirme

*** Turnitin, tez, öğrenci ödevleri, projeler vs gibi dökümanlar için intihal tespit hizmeti veren web tabanlı bir servistir. Bu servisi kullanmak isteyen doktorasını tamamlamış ve üzeri akademik personelin (AYBÜ Öğretim Üyesi, Görevlisi, Okutman) turnitin@ybu.edu.tr adresine ad/soyad, akademik/idari pozisyon ve bölüm bilgilerini içeren bir e-posta göndermeleri gereklidir. Bu şekilde sisteme "Instructor" (Öğretim Görevlisi) hakları ile ekleneceklerdir.

*** Araştırma Görevlileri ancak, bir ders kapsamında öğrencilerine ödev makale kontrolü yapmaları gerektiğinde, üstteki kategorideki Turnitin üyesi (Instructor olarak eklenmiş) kullanıcılar tarafından eklenebilmekte ve bu şekilde ödev/makale/tez denetleyebilmektedir.

Öğretmen Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

Not: "Ödev Ayarları" kısmında "isteğe bağlı ayarlardan" lütfen "depo yok" seçeneğini işaretlemeyi unutmayınız. Aksi takdirde eşleşen Doküman silinememektedir.

iThenticate

iThenticate sayfasına erişmek için lütfen tıklayınız

Bilgilendirme

iThenticate, intihal tespit hizmeti veren web tabanlı bir servistir.

Bu servisi kullanmak isteyen doktorasını tamamlamış ve üzeri akademik personelin (AYBÜ Öğretim Üyesi, Görevlisi, Okutman) ecalis@ybu.edu.trkutuphane@ybu.edu.tr adresine ad/soyad, akademik/idari pozisyon ve bölüm bilgilerini içeren bir e-posta göndermeleri gereklidir.

*** Sistem üzeriden sadece şahsi makalele taratılmaktadır.

Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

Esra Çalış

ecalis@ybu.edu.tr