229. Çarşamba Semineri: Geçici Korumadan Yararlananların Sınır Dışı Edilmesi başlıklı sunum gerçekleştirildi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 229. Çarşamba Semineri, Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Arş. Gör. Safa Şefik Acar tarafından “Geçici Korumadan Yararlananların Sınır Dışı Edilmesi” konusunda gerçekleştirilmiştir.

Araştırma görevlisi Safa Şefik Acar sunumunda, mülteci kavramı ve geçici korumanın tarihsel gelişimine değinmiş ardından Türk hukukunda geçici korumanın tarihsel gelişimi ve uluslararası koruma ile geçici koruma kavramları üzerinde durmuştur. Geri göndermeme ilkesini açıklayan konuşmacı bu kapsamda geçici koruma kapsamındakilerin durumunu ve sınır dışı edilme sebeplerini açıklamıştır.
Program, soru-cevap bölümü ile sona ermiştir (26.10.2022).