Yeni Öğrenciler İçin Güz Dönemi YDDS ve YDMS (Muafiyet Sınavı) Ön Bilgi

YDDS (Seviye Belirleme Sınavı) Tarihi: 12 Eylül 2022

YDMS (İngilizce Muafiyet Sınavı) Tarihleri: 14-15-16 Eylül 2022

Önemli Duyurular

* YDDS, sadece yeni öğrenciler içindir. YDMS'ye hem mevcut öğrenciler hem de YDDS'den yeterli puanı alan (59,5) yeni öğrenciler girebilecektir.

* Sınavlar okulumuzda yüz yüze yapılacaktır.

* Sınava girmek isteyen tüm öğrencilerin başvuru yapması gerekmektedir. Başvurular, belirtilen tarihte YDY sitemizde açılacaktır: aybu.edu.tr/yabancidiller

* Sınava girmeyen öğrenciler Hazırlık sınıflarına yerleştirilecek ve A (Temel) kurdan eğitime başlayacaklardır.

* Üniversitemize yeni kayıt yaptırmış olan öğrencilerimiz önce YDDS'ye girecekler, YDDS'den 59,5 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz ardından YDMS'ye gireceklerdir.

Sınav Bilgisi

Seviye Belirleme Sınavı (YDDS) (100 puan)

Seviye belirleme sınavı TÜM (İngilizce & Türkçe) bölümlerdeki 2022 kayıtlı yeni öğrenciler içindir.

*** %100 veya %30 İngilizce eğitim veren bölümlerden öğrenciler, YDMS'ye girebilmek için bu sınava gireceklerdir. Seviye Belirleme Sınavından 59,5 puan alan öğrenciler YDMS'ye girebilirler.

*** Türkçe eğitim veren bölümlerden öğrenciler, zorunlu ING 101-102 / ING 103-104 derslerinden muaf olmak için bu sınava gireceklerdir. Seviye Tespit Sınavından 59,5 ve üzeri alan bu öğrenciler ING 101-102 / ING 103-104'ten muaftır.

İçerik: 100 soru (gramer, kelime bilgisi, okuma); Yanlış cevaplar puanı etkilemez.

Süre: 100 dakika

Amaç: Bu sınav, öğrencilerin İngilizce seviyelerini görmelerine yardımcı olur. Bu nedenle soruları buna göre cevaplamak önemlidir.

Seviyeler:

0-39 - A seviyesi (yeni başlayanlar)

39.5-79 - A + seviyesi (temel)

79.5-100 - B seviyesi (orta-öncesi)

Seviye Belirleme Sınavından 59,5 alan öğrenciler YDMS'ye girebilirler.

ÖRNEK SEVİYE BELİRLEME SINAVI İÇİN TIKLAYINIZ.

İngilizce Muafiyet Sınavı (YDMS) - 100 puan

İçerik: YAZILI BÖLÜM

4 dinleme bölümü (her biri 5-8 soru; toplam 25 soru) - 25 puan

5 okuma metni (her biri 5 soru; toplam 25 soru) - 25 puan

1 yazma bölümü - fikir denemesi (opinion essay) - 25 puan

İçerik: KONUŞMA BÖLÜMÜ

Konuşma bölümü - iki bölüm - 25 puan

İlk bölüm - 3 kısa soru - anında yanıt - 10 puan

İkinci bölüm - 1 ifade - 1 dakika düşünme süresi ve ifade hakkında 2 dakika konuşma - 15 puan

Süre:

Yazılı bölüm - 160 dakika

Konuşma bölümü - 6 ila 8 dakika (her öğrenci için)

Geçme notu: 69.5, yanlış cevaplar puanı etkilemez.

Puana Göre Seviyeler:

49.5-69 - B + seviyesi (orta)

34.5-49 - B seviyesi (orta-öncesi)

…  -  34 - A + seviyesi (temel)

Amaç: YDMS'nin amacı, öğrencilerin bölümlerinde İngilizce ders almaya hazır olup olmadıklarını belirlemektir. YDMS'yi geçerlerse, bölümlerinde eğitimlerine devam edeceklerdir. YDMS'yi geçemezlerse, İngilizce öğrenmek için Yabancı Diller Yüksekokulunda eğitimlerine devam edeceklerdir.

İsteyen öğrencilerimiz, DİLMER tarafından açılan muafiyet sınavı kursuna katılabilir.

Kurs başvurusu için TIKLAYINIZ.