Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Göç ve Uyum Çalıştayı / 08 Aralık 2021

Merkezimiz, Mamak Belediyesi, Ankara Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ortaklığında düzenlenen "Göç ve Uyum Çalıştayı" sona erdi.

Mamak Belediyesi, Ankara Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ortaklığında ‘Birlikte Yaşamak’ konulu iki gün süren Göç ve Uyum Çalıştayı  6-7 Aralık tarihlerinde Ankara Mamak'ta bulunan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Açılış konuşmalarının ardından AYBÜ Sosyoloji bölüm başkanı Prof. Dr. Emrah Akbaş, Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, merkez müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ali Zafer Sağıroğlu ve Dr. İbrahim Halil Yılmaz'ın konuşmalarının yer aldığı bir panel gerçekleştirildi.

Çalıştayın ilk gününün öğleden sonraki kısmında ise sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin göç araştırmaları merkezlerinin temsilcileri sosyal uyum alanında yaptıkları faaliyetleri dinleyicilere aktardılar. Merkezimizin tanıtımını ve yaptığı faaliyetleri ise personelimiz Araştırma Görevlisi Ramazan Ünsal sundu.

Yapılan çalıştay ayrıca ulusal basında da genişçe yer tuttu. İHA, Sabah, Haberler.com gibi adreslerde yer alan haberlere ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.s