Engelsiz AYBÜ Birimi

AYBÜ ” Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri Adayı” Ödülüne Layık Görüldü

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi B Blok ve Milli İrade Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu 2020 Yılında Mekanda Erişilebilirlik Aday Üniversite alanında Turuncu Bayrak ödülleri kazanmışlardır.

YÖK tarafından yükseköğretim kurumlarında erişilebilirliğin arttırılması amacıyla 2018 yılından beri verilmekte olan “Engelsiz Üniversite Ödülleri” Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Engelsiz Program Nişanları olarak iki kategoriye ayrılmıştır. Engelsiz Üniversite Bayrakları mekanda erişilebilirlik (turuncu bayrak), eğitimde erişilebilirlik (yeşil bayrak) ve sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik (mavi bayrak) olmak üzere üç alanda sınıflandırılmıştır. Engelsiz Program Nişanları ise farklı engel grupları tarafından erişilebilir olan bölüm ve programlara verilmektedir.