Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

19.08.2022 TARİHLİ AYBÜ YABANCILARA TÜRKÇE SINAVI (YTS) DUYURUSU

BAŞVURU VE DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sınav Tarihi:              19.08.2022 saat: 10.00
Son Başvuru tarihi:  17.08.2022 saat: 17.00

Ücret: 500 TL

Not: Sadece online sınav yapılacaktır. Başvuru yapıp ödeme dekontunu gönderenlere sınavdan bir gün önce Whatsapp grubu kurulup bilgilendirme yapılacaktır. Bu sınav tüm öğrencilere ücretlidir.

Yabancılara Türkçe Sınavı yüz yüze veya çevrim içi ortamda yapılan dört temel dil becerisini ölçen bir sınavdır. Sınavda okuma, dinleme, yazma ve konuşma bölümleri bulunmaktadır. Her bölüm kendi içerisinde değerlendirilmekte olup her bölümün tam puanı 100’dür. Okuma ve dinleme bölümlerinde sorular okuma ve dinleme metinlerine bağlı olarak çoktan seçmeli test şeklindedir. Okuma bölümünde 4 metin ve bu metinlere bağlı olarak çoktan seçmeli test soruları bulunmaktadır. Dinleme bölümünde ise 3 dinleme metnine ait ses kaydı dinlenerek bu kayıtlara ilişkin çoktan seçmeli test sorularına cevap verilmektedir. Yazma bölümünde bir metin (hikaye) tamamlama sorusu ve bir açık uçlu yazma sorusu yer almaktadır. Metin tamamlama sorusunda bir kısmı verilen öykünün devamının en az 100 kelime ile getirilmesi gerekmekte, açık uçlu yazma sorusunda ise bir konu hakkında kişisel görüşlerin en az 125 kelime ile ifade edilmesi beklenmektedir. Konuşma sınavını ise akademik personel, katılımcı ile yüz yüze veya çevrim içi program aracılığıyla canlı bir şekilde konuşarak gerçekleştirilmektedir.

ÖNEMLİ BİLGİ

ADAYLAR BAŞVURU İÇİN ÖNCELİKLE BİLGİLERİ OKUYACAK, BAŞVURU FORMUNU DOLDURACAKTIR. BAŞVURU FORMUNU DOLDURDUKTAN SONRA SINAV ÜCRETİNİN ÖDEMESİNİ YAPACAK VE ÖDEME DEKONTUNU dilmer@ybu.edu.tr ADRESİNE GÖNDERECEKLERDİR.

Çevrim içi (Online) Yabancılara Türkçe Sınavı

Adayların sınava çevrim içi (online) katılması mümkündür. Çevrim içi (online) YTS için adaylar başvurularını tamamlayıp ödeme dekontunu dilmer@ybu.edu.tr adresine gönderdikten sonra sınav günü sınavdan en geç yarım saat önce online sınav sisteminde hazır bulunacaklardır.

Çevrim içi sınava girecek öğrencilere kullanıcı adı ve şifre tanımlanacaktır. Kullanıcı adı ve şifreniz DİLMER tarafından e postanıza iletilecektir.

Çevrim içi (online) sınava giriş sağlamak için Windows 8.1ya da 10 işletim sistemine sahip masaüstü veya dizüstü bilgisayar kullanımı zorunludur. Akıllı telefonlar ve tabletler bu sınava giriş yapmak için kullanılamayacaktır.

Çevrim içi sınava girilecek bilgisayarda Google Chrome Web tarayıcısının güncel sürümü yüklenmiş olmalıdır. Ayrıca internet bağlantısının sınavı gerçekleştirebilmek için güçlü ve yeterli olduğundan emin olunmalıdır.

Çevrim içi sınavın tüm aşamalarında kameralı bilgisayar kullanılacaktır. Okuma ve dinleme sınavında kameralı bilgisayara ek olarak hoparlör kullanılacaktır. Okuma ve dinleme sınavında kesinlikle kulaklık kullanılmayacaktır. Yazma ve konuşma sınavında kameralı bilgisayara ek olarak hoparlör ve mikrofon (mikrofonlu kulaklık da olabilir) kullanılacaktır.

Çevrim içi sınava girilecek bilgisayara sınavdan önce zoom programının indirilip kurulması gerekmektedir. Zoom programının kısayolu masaüstüne yerleştirilmelidir. Önceden açılarak çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir.

Ayrıca çevrim içi sınava girilecek bilgisayara sınavdan önce Safe Exam Browser (SEB) uygulaması indirilip kurulmalıdır. Uygulama için https://safeexambrowser.org/download_en.html adresinden “SafeExam Browser orWindows”   programı ve dosyasının indirilmesi ve kurulması gerekmektedir.

Bu sınavın değerlendirmesi, her beceriden en az 50 puan almak şartıyla 100 tam puan üzerinden 4 becerinin ortalaması alınarak yapılır. Bir beceriden 50 puan altında alan katılımcı sınavda tamamen başarısız olarak değerlendirilmektedir.

Sınav ücretini ödemek için ödemenin açıklama kısmına Ad, Soyad, ve "Yabancılara Türkçe Sınavı" yazılacaktır. (Ör: Muhammed Ali Albadawy-Yabancılara Türkçe Sınavı)

HALK BANKASI Merkez Şubesi

HESAP ADI: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi