ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Geçmişten Geleceğe...

Sıkça Sorulan Sorular

Anasayfa › Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı
Sertifika Eğitimi Alacak Adaylar Tarafından Sıkça Sorulan Sorular

·        Eğitimlere katılabilecek ve iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilecek kişiler:

Mühendis

Mimarlık Fakültesi Mezunları

Teknik Öğretmen

Fizikçi,  Kimyager veya Biyologlar

İş Sağlığı ve Güvenliği

alanlarından birinden asgari dört yıllık programını tamamlamış olanlar eğitimlere katılabilir.

·       Eğitimlerin süresi:
90 Uzaktan eğitim + 90 Örgün eğitim ve 40 saat uygulama eğitimi olmak üzere 220 saattir.

·         Belge yenileme eğitimi veriliyor mu?
Talepler alınmaya başlanmış olup yeterli talep olduğu anda eğitime başlanacaktır.
·         Ücret:
 1.400 TL (KDV DAHİL)

·         Toplu kayıtlarda indirim uygulanacak mı?
İrtibata geçildiği takdirde ayrıntılı görüşülebilir.

·         Yüzyüze dersler ne zaman yapılacak?
Dersler hazırlanan günlerde birinci grup için saat 09:00’da başlayıp 14:45’te bitecek
Dersler hazırlanan günlerde ikinci grup için saat 15:00’ta başlayıp 20:45’te bitecek

·         Müfredatı?
Müfredat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü "İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmeliği" ve "İşyeri Hekimlerinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmeliği" ne göre belirlenen müfredat işlenecektir.

·         Staj yerini nasıl ayarlayacağım?

Kursiyerler staj yerlerini kendileri ayarlayacak olup Üniversitemizde bu konuda yardımcı olunacaktır. Kursiyerler ayarladıkları staj yeri (staj yerinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ile iş yeri hekimi bulunmalıdır) işletmelerin SGK sicil numaralarını belirtilecek olan tarihe kadar kurumumuza bildirmek durumundadırlar.

Ücret: 1.400 TL (KDV DAHİL)