Türkiye’deki Yabancı Öğrenciler DİLMER’i Tercih Ediyor

Dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye eğitim amaçlı gelen uluslararası öğrenciler Türkçe'yi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dil Merkezi’nde öğreniyor.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, DİLMER'de eğitim gören uluslararası öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Buluşmaya, Rektör Prof.Dr. İbrahim Aydınlı'nın yanı sıra Genel Sekreter Bünyamin Öztürk, DİLMER Müdürü Bünyamin Oğuz, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aydınlı, onlarca farklı ülkeden öğrencilerle bir araya gelmenin büyük bir nimet olduğunu ifade ederek, dilin gönül anlamına geldiğini ve böylece bir “gönül coğrafyası”oluşturduğunu söyledi.

Dil/gönül yolunu kullanarak ülkeler ve milletler arasında pek çok alanda güçlü ilişkilerin kurulduğunu ifade eden Aydınlı, böylece büyük bir aile oluşturulduğunun altını çizdi.

Programa katılan tüm öğrencilerle tek tek tanışan ve sohbet eden Rektör Aydınlı, DİLMER’in uluslararası öğrencileri arasında da gönül bağı kurulmasına da büyük katkı sağladığını vurguladı.
Öğrencilerden Gürcistan uyruklu Mustaphava Georgia da ilk olarak 2014'te Amasya'ya geldiğini belirterek, "O zaman hiç Türkçe bilmiyordum. Türkiye'den ayrılınca bu dil hakkında hiçbir şey bilmediğim için çok üzüldüm. Öğrenmeye karar verdim ve yeniden geldim." diye konuştu.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden gelen Emrey Nguej ise Türkiye’de eğitimin daha kaliteli olduğunu ifade ederek, bu amaçla 2 yıl önce Türkçe öğrenmeye başladığını belirtti.
Grafik Tasarımı üzerine eğitim almayı planladığını söyleyen Demokratik Kongolu öğrenci, lahmacunu da çok sevdiğini sözlerine ekledi.

AYBÜ’nün Cinnah yerleşkesinde yer alan Dil Merkezi’nde halihazırda 43 farklı ülkeden 200’ü aşkın öğrenci Türkçe öğreniyor.