AYBÜ tarafından Özbekistan'da düzenlenen Mesleki Türkçe eğitimi tamamlandı

TİKA ve AYBÜ işbirliği ile 29 Kasım-10 Aralık 2021 tarihleri arasında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bulunan Taşkent Şarkişinaslık Üniversitesi ve Semerkant’ta bulunan Semerkant İpek Yolu Uluslararası Turizm Üniversitesinde sürdürülen; İşletme, Bankacılık, Uluslararası Ticaret ve Turizm gibi özel alanları kapsayan “Meslekî Türkçe Eğitimi” sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Taşkent Şarkişinaslık Üniversitesinde yapılan sertifika törenine TİKA Özbekistan Koordinatörü Cemalettin Tüney, üniversitenin akademik ve idari personelleri ayrıca üniversitede öğrenim görmekte olan öğrenciler ve AYBÜ adına öğretim sürecini yürüten akademisyenler katıldılar.

Semerkant İpek Yolu Uluslararası Turizm Üniversitesinde yapılan sertifika törenine ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Jo’liboy Eltazarov, turizm sektör temsilcileri, öğrenciler ve AYBÜ adına öğretim sürecini yürüten akademisyenler katıldılar.  Alanında ilk kez düzenlenen programın çok verimli geçtiğini belirten katılımcılar, benzer programların daha uzun süreli ve daha geniş katılımla düzenlenmesini talep ederek katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ettiler.