AYBÜ’de "Sezai Karakoç'a Veda" Paneli Düzenlendi

Çağdaş Türk edebiyatının en önemli isimleri arasında yer alan şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç, geçtiğimiz günlerdeki vefatının ardından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Genç Edebiyatçılar Topluluğu’nun düzenlediği bir panelde anıldı.

“Sezai Karakoç’a Veda” başlığıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını AYBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdoğan ve AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı yaptı. Konuşmalarda çağdaş Yunus Emre sayılabilecek Sezai Karakoç’un eserleriyle Türk dili ve edebiyatına, irfanına büyük katkılar yaptığı vurgulanırken, şiirleri ve eserleriyle yaşamaya devam edeceği de belirtildi. Programda açılış konuşmalarından sonra Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından Karakoç’un bazı şiirleri seslendirildi. Ardından panel bölümüne geçildi. Yöneticiliğini AYBÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Okumuş’un üstlendiği panele, Sezai Karakoç ile ilgili akademik çalışmaları bulunan iki önemli isim konuşmacı olarak katıldı. Önce Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karataş ve daha sonra da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münire Kevser Baş, Karakoç’un hayatı, edebi ve insani kişiliği konusunda bilgiler verdiler.

Panelin ardından konuşmacı olan öğretim üyelerine Rektör Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Okumuş tarafından plaket takdim edildi.

25 Kasım 2021, saat 14.00’te AYBÜ Esenboğa Külliyesi C Blok Konferans Salonu’nda yüz yüze yapılan programa öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencinin katıldığı gözlendi.