Üniversitemizde Girişimci Bilgi Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Girişimci Bilgi Sistemi hakkında tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Üniversitemiz Senato toplantısı devamında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, Girişimci Bilgi Sistemi Dairesi Başkanı Elif Tuğçe Çınar, Senato üyelerimiz ile ilgili alanlarda akademisyenlerimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Aydınlı'nın açılış konuşmalarının ardından, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar sunumunda Girişimci Bilgi Sistemi (GBS) hakkında detaylı bilgi vererek; GBS’nin temel amacının kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, araştırma enstitüleri ve sivil toplum kuruluşlarındaki uzmanlar ve araştırmacılara ekonomik, sektörel ve bölgesel politikaların tasarlanması, uygulanması ve etkinlik ölçümü için doğru, güvenilir ve ihtiyacı karşılayabilir verilerin ve bilgilerin sunulacağı bir ortam sağlamak olduğunu ifade etti. GBS'deki veri türleri, verilere erişim yöntemleri ve veri setlerinden yararlanma olanaklarından dinleyicilere aktardı ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Program sonunda Genel Müdür Prof. Dr. İlker Murat Ar’ın üniversitemizin bir değeri ve akademisyeni olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, akademisyenlerimizin çalışmalarına katkı sağlayacak sistemden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ikili işbirliği çalışmalarımızın devam edeceğini vurguladı.