Misyon ve Vizyon

Hakkımızda

Meslek Yüksekokulumuz, bilimsel veriler ışığında çağımızın ihtiyacına cevap veren araştırma faaliyetleri ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunacak, donanımlı bireyler yetiştirmek amacıyla 2016 yılında kurulmuştur.

Meslek Yüksekokulumuz, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2018-2019 akademik yılında da, Bilgisayar Programcılığı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Grafik Tasarım programlarında ön lisans eğitimine devam edektir.

2018-2019 Akademik Yılında Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde Uçak Teknolojisi ile Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri programlarında ön lisans eğitimine başlayacaktır.

Yüksekokulumuzda 107 Türk, 5 Uluslararası öğrenci olmak üzere 112 öğrencimiz vardır. 2018-2019 Akademik Yılında Bilgisayar Programcılığında 55 (40 Türk 15 Uluslararası Öğrenci), Grafik Tasarım Programında 55 (40 Türk 15 Uluslararası Öğrenci), Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programında 50 (35 Türk 15 Uluslararası Öğrenci), Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programında 50 (40 Türk 10 Uluslararası Öğrenci) ve Uçak Teknolojisi Programında 50 (40 Türk 10 Uluslararası Öğrenci) alınacaktır.

Üniversitemiz elit üniversiteler içerisinde kendini konumlandırma yolunda önemli adımlar atmaktadır.

Öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı ile yüksek öğretime yepyeni bir soluk getirmek üzere yola çıkan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak, ülkemize ve dünyamıza eğitim ve bilim alanında en üst düzeyde hizmet verebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Üniversitemiz, vizyonunu ve misyonunu sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin ve dünyanın  sayılı üniversitelerinden birisi olmak şeklinde belirlemiştir.

Bu amaca gönül vermiş tüm Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi mensupları olarak, aydınlık bir geleceğe hep birlikte yürümenin heyecanı içerisindeyiz.

Misyonumuz

Meslek Yüksekokulumuz; evrensel değerler ışığında, bilim ve teknolojik gelişmelerden faydalanarak, ülkenin gereksinim duyduğu  Ön lisans düzeyinde nitelikli ve mesleki açıdan yetkin, insan hakları ve etik değerlere saygılı bireyler yetiştirmeyi görev edinmiştir.

Vizyonumuz

Meslek Yüksekokulumuz; Ülkenin ve bölgemizin nitelikli eleman ihtiyaçlarını belirleyerek giderilmesinde aktif rol almak ve ülke genelinde üst sıralarda tercih edilen meslek yüksekokulları arasında yer almayı hedeflemektedir.